Η συνέντευξη Τύπου του Σαν Λορέντζο – ΑΕΚ

Ο προπονητής της «Βασίλισσας», Λούκα Μπάνκι, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τη Σαν Λορέντζο:

«Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που προσέγγισαν το παιχνίδι οι παίκτες μου πνευματικά και αγωνιστικά. Βρήκαμε ενέργεια κόντρα σε μια αθλητική ομάδα, αλλά η ομάδα έκανε καλή δουλειά. Χρησιμοποιήσαμε 12 παίκτες στο πρώτο ημίχρονο και σκόραραν οι 11 εξ αυτών. Είναι η σωστή εικόνα να προσεγγίσεις αυτή τη διοργάνωση. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να παλέψεις για το τρόπαιο την Κυριακή».

Για την παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ: «Είναι η πρώτη μου σεζόν στην ΑΕΚ. Είμαι αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση από την πρώτη μέρα. Είναι μέρος της ταυτότητας της ΑΕΚ. Είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει κίνητρο να τους κάνουμε χαρούμενους. Υπάρχουν παντού Έλληνες, όπως και Ιταλοί. Το ξέρουμε αυτό. Όπου πάμε έχουμε κόσμο να στηρίζει την ομάδα. Παίξαμε 7 παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα την απόσταση υπήρχε πάντα κόσμος της ομάδας. Αυτός είναι ο τρόπος να την στηρίξουν. Κάποιοι είναι από την Βραζιλία, την Λατινική Αμερική, την Ευρώπη. Είναι κάτι μοναδικό, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι οικείο για την χώρα μου. Όταν βλέπουν την ΑΕΚ να παίζει θέλουν να την βλέπουν. Είμαι χαρούμενος όταν τους βλέπω χαρούμενους».

Για την άμυνα της ΑΕΚ: «Η άμυνα και η επίθεση είναι τρόπος να καταλάβεις την ομαδική προσπάθεια όταν γυρίζει η μπάλα. Στην άμυνα προσπαθούμε να θέσουμε τον τόνο του αγώνα. Δεν θέλαμε να δώσουμε ελεύθερα σουτ. Αρχίσαμε από την άμυνα, πήγαμε όλοι μαζί και υποστηρίξαμε την ομάδα. Πιέσαμε την μπάλα και κάναμε καλή δουλειά στους σουτέρ τους. Καλύψαμε τη διαφορά, σωματικά, σε κάθε θέση. Δεν υποφέραμε πολύ. Στην άμυνα οι 11 τάπες δείχνουν πως δεν κάναμε την τέλεια επίθεση. Κολλήσαμε λίγο από τους ψηλούς. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Αυτή είναι η αποστολή μας για το παιχνίδι».

Για τον αντίπαλο στον μεγάλο Τελικό: «Δεν έχω μεγάλη γνώση για τους αντιπάλους. Η Φλαμένγκο παίζει στην έδρα της και έχει τον κόσμο της. Προετοιμαστήκαμε να είμαστε εδώ και να αντιμετωπίσουμε 3 καλές ομάδες. Η ομάδα θα είναι έτοιμη να παίξει καλά, ανεξάρτητα τον αντίπαλο».

O Nτελρόι Τζέιμς ανέφερε: «Ήταν ένα σκληρό ματς. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας Βγήκαμε και παλέψαμε, παίξαμε άμυνα και ήμασταν δυνατοί για 40 λεπτά και θεωρώ πως κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε».