Η συνέντευξη Τύπου του ΑΕΚ – Ορτέζ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ΑΕΚ – Ορτέζ:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την πολύ καλή εμφάνιση. Κάναμε σπουδαία δουλειά και είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Περιμέναμε δύσκολο παιχνίδι. Η Ορτέζ είναι μια τυπική γαλλική ομάδα, παίζει δυνατά. Εμείς θέλαμε να ελέγξουμε τη δημιουργία της και να σταματήσουμε τον Μουρ. Τα καταφέραμε, καθώς έμεινε μόνο στις δύο ασίστ. Θέλαμε επίσης να οργανώσουμε την επίθεσή μας, να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη, να γυρίσουμε την μπάλα. Είμαι χαρούμενος γιατί για 35 λεπτά κάναμε σπουδαία δουλειά. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι.

Το αγωνιστικό τμήμα είμαστε συνειδητοποιημένοι για το ποιοι είμαστε αυτή τη στιγμή. Ο πήχης είναι ψηλά, αλλά εμείς είμαστε ακόμα χαμηλά. Βλέπουμε την ομάδα, οι παίκτες γνωρίζουν την καθημερινότητά μας και ξέρουν ότι είμαστε στην αρχή. Ακόμα και σήμερα, που παίξαμε καλά, είχαμε κομμάτια όπου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, κι αυτό στοιχίζει. Στο υψηλό επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε, αυτά τα λάθη κοστίζουν.

Θέλουμε να βρούμε ρόλους, χημεία. Έχουμε να κάνουμε δύσκολη και απαιτητική δουλειά. Γιατί υπάρχουν νέοι παίκτες, υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες που πρέπει να έρθουν στο δρόμο που θέλουμε εμείς κι εμείς να τις εκμεταλλευτούμε. Υπάρχει ανάγκη για το αποτέλεσμα, αλλά για να έρθει το αποτέλεσμα, χρειάζεται δουλειά. Και στο πνευματικό κομμάτι που μας στοίχισε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ήφαιστο».

Ο Κιθ Λάνγκφορντ δήλωσε: «Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι χαρούμενος που ανακάμψαμε μετά την ήττα από τον Ήφαιστο. Κάναμε κάποιες δύσκολες αλλά παραγωγικές προπονήσεις. Εγώ προσπάθησα να δώσω το ρυθμό σήμερα, επιτέθηκα στο καλάθι για να τους βάλω πίεση, αλλά όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά. O Γιόνας έκανε εξαιρετική δουλειά με τα σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Αξίζουν πολλά εύσημα στην ομάδα, κάναμε καλή αρχή στο BCL».

Ο προπονητής της Ορτέζ, Λορέν Βιλά, ανέφερε: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε πολλά αμυντικά λάθη. Η ΑΕΚ έπαιξε καλά, σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα. Ήταν δύσκολο για μας να νικήσουμε από τη στιγμή που δεχθήκαμε 100 πόντους στην άμυνα. Ούτε στην επίθεση παίξαμε καλά, ήμαστε λίγο ατομιστές. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ. Το μπάσκετ στο ΒCL είναι διαφορετικό και δύσκολο και πρέπει να προσαρμοστούμε».

Ο Λεό Καβαλιέ από την πλευρά του πρόσθεσε: «Είχαμε αμυντικά προβλήματα και τους επιτρέψαμε να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Έκαναν ένα σερί στη δεύτερη περίοδο και από εκεί και μετά ήταν δύσκολο να τους ακολουθήσουμε. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να διορθώσουμε το αμυντικό μας πρόβλημα που ήταν πολύ έντονο σήμερα».