Η συνέντευξη Τύπου του ΑΕΚ – Νίμπουρκ

Ο προπονητής της «Βασίλισσας», Ντράγκαν Σάκοτα, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ΑΕΚ – Νίμπουρκ:

«Συγχαρητήρια στη Νίμπουρκ, ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα. Δεν ξέρω τον λόγο που προσπαθήσαμε να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο με αυτούς, ειδικά στο ξεκίνημα. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε λίγο καλύτερα, είχαμε καλύτερες επιλογές. Δεν παίξαμε όμως έξυπνα. Είναι απίστευτο το πώς δεχτήκαμε τόσους πόντους από έναν παίκτη. Έτσι είναι το παιχνίδι, κάποιες φορές επιλέγεις να παίξεις με λάθος τρόπο. Δεν ήταν έκπληξη για εμένα το παιχνίδι της Νίμπουρκ. Ίσως το σκοράρισμα.

Όλες αυτές τις μέρες ο κόσμος μιλούσε για τη Στρασμπούρ και το φάιναλ φορ, ξεχνώντας πως βγήκαμε τρίτοι στον όμιλο, δεν είχαμε πλεονέκτημα έδρας.

Ξέρω πως έχουμε καλή ομάδα. Υπάρχει μια διαφορά δέκα πόντων. Θα παίξουμε πιο έξυπνα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει τεράστιο αβαντάζ για τη Νίμπουρκ. Η μόνη επιλογή που είχαμε ήταν να παίξουμε δίχως Μαυροειδή και Καββαδά. Είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά όχι γι αυτού του είδους παιχνίδια».

Ο Κέβιν Πάντερ είπε: «Έπρεπε να κερδίσουμε, αυτό το ματς, αλλά η Νίμπουρκ έπαιξε εξαιρετικά σε επίθεση και άμυνα. Επιθετικά χάσαμε κάπως την εποικοινωνία μας, κάποια στιγμή μείωσαμε στους 6-7 πόντους, αλλά ως εκεί».

Ο προπονητής της Νίμπουρκ, Ορέν Αμιέλ τόνισε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έκαναν καλή δουλειά στην άμυνα στο πρώτο μέρος. Είναι το πρώτο ημίχρονο αυτής της σειράς και δεν πρέπει να κοιμηθούμε. Πρέπει να κρατήσουμε συγκεντρωμένα τα παιδιά όλη την εβδομάδα για να τα καταφέρουμε.

Η φιλοσοφία είναι να σκοράρεις περισσότερους πόντους απο τον αντίπαλο και να δεχθείς λιγότερους. Η ΑΕΚ είναι καλή επιθετικά ομάδα, γι’ αυτό λέω ότι η σειρά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Καμιά φορά δεν ξέρεις τι να περιμένεις, αλλά εμείς προσπαθούμε να παίξουμε στο στιλ μας, ανεξάρτητα απο τον αντίπαλο που έχουμε απέναντί μας. Δεν είναι μυστικό, το ξέρει ο αντίπαλος προπονητης, αλλά το κάνουμε καλά. Όλα ξεκινούν από την άμυνα, πάντως, και σήμερα παίξαμε καλή άμυνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο».

Ο Κέντρικ Ρέι σημείωσε: «Κάθε βράδυ βγαίνει κι ένα παιδί να σκοράρει. Άποψε έτυχε να είμαι εγώ. Έγινε πάντως μάχη, όπως μας έλεγε όλη την εβδομάδα ο προπονητής μας ότι θα είναι το ματς».