Η συνέντευξη Τύπου του ΑΕΚ – Κολοσσός

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση ΑΕΚ – Κολοσσός:

«Πετύχαμε την πρώτη μας νίκη στο Πρωτάθλημα. Αυτό είναι το σημαντικό. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, κυρίως μέσα από την άμυνά μας. Είχαμε καλές στιγμές στην άμυνά μας, εκτός από κάποιες δυσλειτουργίες. Είχαμε καλή κατεύθυνση και σκορ στην επίθεσή μας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε στον ίδιο ρυθμό. Να παίξουμε έτσι μέχρι το τέλος, ανεξαρτήτως της διαφοράς. Αυτή την εβδομάδα είχαμε χρόνο να προπονηθούμε σχεδόν όλοι μαζί. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό, είναι από τις πραγματικά καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας».

Για την κατάσταση του Σλότερ και του Τολιόπουλου: «Ο Σλότερ έχει προπονηθεί μαζί μας τις τελευταίες 4 ημέρες. Θα μπορούσε να πάρει χρόνο συμμετοχής σήμερα, αλλά είναι έξω ένα μήνα και μία εβδομάδα. Δεν θέλαμε να τον φορτώσουμε με ένα παιχνίδι. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Ο Τολιόπουλος είχε ένα χτύπημα κάτω από το γόνατο από την Παρασκευή. Έχει υποστεί κάτι σαν αιμάτωμα, αύριο θα ξέρουμε περισσότερα. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σοβαρό».

Για την απόδοση του Σαντ-Ρος: «Από τη στιγμή που δεν τον βγάλαμε καθόλου στα πρώτα 25 λεπτά, δείχνει κάτι. Κάνει πάρα πολλά πράγματα στο γήπεδο, θυσιάζει τον εαυτό του για την ομάδα. Σήμερα ήταν πρώτος στα ριμπάουντ, στις ασίστ και στα κλεψίματα. Είναι ένας πάρα πολύ χρήσιμος παίκτης και ξεχωριστός για εμάς».

Για τη σχετικά χαμηλή δημιουργία της ομάδας του: «Είναι λίγο σύνθετη η απάντηση. Από τη μία πλευρά, έχουμε παιδιά που έχουν ατομικό ταλέντο και μπορούν να βάλουν εύκολα την μπάλα στο καλάθι. Από την άλλη, αξιολογούμε τον αντίπαλο και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ανάλογα. Παίζει ρόλο και η ευστοχία μας στο μακρινό σουτ. Σήμερα ευστοχήσαμε μόνο σε 7 μακρινά σουτ και αυτό χαμηλώνει τον αριθμό των ασίστ. Δημιουργικά ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Είμαστε ακόμα μακριά από αυτό που θέλουμε. Και στο κομμάτι της δημιουργίας και σε άλλα πράγματα. Δεν μπορεί να δέχεσαι 22 πόντους στον αιφνιδιασμό στο γήπεδό σου, όταν έχεις φάουλ να δώσεις. Αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικότερο πρόβλημα».

Ο προπονητής του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, ανέφερε: «Να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την ξεκάθαρη και δίκαιη νίκη της. Δεν έχω να πω πολλά για το ματς. Ο αντίπαλος επέβαλε το ρυθμό του. Εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό, ούτε σωστή αμυντική διάθεση. Δεν σταματήσαμε τη δημιουργία των παικτών της ΑΕΚ. Ήμασταν συνεχώς εκτεθειμένοι στα σουτ και στα επιθετικά ριμπάουντ. Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς αυτά τα δύο παιχνίδια με Ιωνικό και ΑΕΚ. Ένα καλό μάθημα. Να προσεγγίσουμε τη συνέχεια με διαφορετικό μάτι».

Για το αν οι παίκτες του μπήκαν με υπερβολικό ενθουσιασμό από την πρόκριση στο Κύπελλο: «Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Αρκετά παιδιά μπήκαν νωθροί και χαλαροί. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Το προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο και ήμασταν κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος δεν μπορούσαμε να το μαζέψουμε. Επιτρέψαμε πολλά μακρινά σουτ από την ΑΕΚ, που ήταν εύστοχα, ειδικά από τον Ρέι. Σήμερα η… ανάσα μας ήταν φάουλ, εξ ου και οι πολλές ελεύθερες βολές».

Για το αν έχει παράπονο από τη διαιτησία: «Δεν έχω κανένα παράπονο από τη διαιτησία. Απλά έδωσαν υπερβολικά πολλές ελεύθερες βολές στην ΑΕΚ. Δεν δικαιούσαι να μιλάς για τη διαιτησία όταν έχεις χάσει με 24 πόντους».