Η συνέντευξη Τύπου του ΑΕΚ – Μπαϊρόιτ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ΑΕΚ – Μπαϊρόιτ:

«Συγχαρητήρια για τη μεγαλύτερη νίκη μας ως τώρα στην Ευρώπη. Αξίζαμε να περάσουμε. Κάποια χρόνια πριν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αν έπρεπε να διαλέξω μια ομάδα για να μην την έχω αντίπαλο, θα ήταν η Μπαϊρόιτ, γιατί είναι δύσκολο να ελέγξεις το ρυθμό απέναντί της. Βιαστήκαμε πολλές φορές στο πρώτο μέρος, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και μεγάλωσε η πίεση. Στο τέλος παίξαμε πολύ καλή άμυνα, αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε 40 λεπτά αυτή την άμυνα.

Υπάρχουν κάποια απίστευτα στατιστικά. 33 ριμπάουντ η Μπαϊρόιτ στο πρώτο μέρος, τα 14 επιθετικά. Ξέραμε ότι σουτάρουν καλά και προσπαθήσαμε να το ελέγξουμε, αλλά έβαλαν πολλά καλάθια μέσα στη ρακέτα με απλές συνεργασίες και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Κάναμε αλλαγές, πιέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι και επιτέλους, μια φορά σταθήκαμε τυχεροί με τα άλλα σκορ. Μεγάλη η ευχαρίστηση που θα συνεχίσουμε.

Είμαστε χαρούμενοι που τερματίζουμε τρίτοι. Προφανώς είναι καλύτερα από τέταρτοι. Περιμένουμε ωραία ατμόσφαιρα στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια και μετά θα δούμε τον αντίπαλο. Είμαστε ζωντανοί σε τρεις διοργανώσεις. Πόσες πιθανότητες έχουμε θα το δούμε, αλλά δεν υποτιμώ τη διοργάνωση. Είναι πολύ ανταγωνιστική και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Ο Ντούσαν Σάκοτα τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το θέλαμε, το πιστεύαμε και το δείξαμε ως το τέλος. Ήμαστε όλοι σε απίστευτη κατάσταση, ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά για όλους μας να παίξουμε. Παίξαμε ως ομάδα όμως και είμαι περήφανος για όλους τους συμπαίκτες μου».

Ο προπονητής της Μπαϊρόιτ, Ραούλ Κόρνερ, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα για το αν πρέπει να χαρώ για την πρόκριση ή να στεναχωρηθώ για την ήττα. Η πρόκριση μας είναι ένα ιστορικό γεγονός για την ομάδα μας σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο όπως ο δικός μας».

Ο Γκάμπε Γιορκ τόνισε: Παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που ήθελε τη νίκη πάση θυσία. Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη, αλλά τα πολλά λάθη που κάναμε στο τέλος μας κόστισαν με αποτέλεσμα να χάσουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και περιμένουμε το επόμενο ματς».