Η συνέντευξη Τύπου Νίμπουρκ – ΑΕΚ

Ο προπονητής της «Βασίλισσας», Ηλίας Παπαθεοδώρου, είπε για τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη μας και την προσπάθεια. Με εξαίρεση τα πέντε πρώτα λεπτά όπου είχαμε λίγο εκνευρισμό, ελέγξαμε το ρυθμό, πιέσαμε σωστά, κλέψαμε μπάλες και τους αναγκάσαμε σε αρκετά λάθη. Μοναδικό μας πρόβλημα ήταν κάποια ριμπάουντ που χάσαμε.

Όποιος και να είναι ο αντίπαλός μας στα ημιτελικά, είτε η Σαραγόσα είτε η Τενερίφη είναι εξαιρετικές ομάδες και ας έχουν διαφορετικό στυλ. Το βασικό για μας είναι να προετοιμάσουμε και πάλι την ομάδα μας με το πνεύμα του νικητή.

Η Σαραγόσα είναι πιο αθλητική ομάδα, ενώ η Τενερίφη παίζει πιο σετ παιχνίδι αλλά και οι δύο είναι σπουδαίες ομάδες. Εμείς θέλουμε να ξεκουραστούμε τώρα και να μπούμε έτοιμοι για τη νέα πρόκληση».

Από τους παίκτες της ΑΕΚ, στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο Κιθ Λάνγκφορντ που υποστήριξε: «Όταν οι συμπαίκτες μου παίζουν έτσι, τότε η δική μου δουλειά γίνεται ευκολότερα. Είναι πολυτέλεια να έχεις συμπαίκτες όπως ο Ζήσης, ο Ράις αλλά και ο άνθρωπός μου και συγκάτοικος στο δωμάτιο ο Νίκος Γκίκας. Ήρθαν από τον πάγκο και έκαναν το έργο μας πολύ πιο εύκολο.

Ο τρόπος με τον οποίο στηρίξαμε ο ένας τον άλλο απόψε, μου δίνει αυτοπεποίθηση ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν παίκτη σαν τον Ράις. Ήρθε για να προσθέσει στην ομάδα μας την νοοτροπία του νικητή. Χαίρομαι που παίζουμε πλέον μαζί καθώς πριν από κάποια χρόνια δεν τα καταφέραμε να συνυπάρξουμε στη Μπαρτσελόνα.

Μπορεί ο ημιτελικός να είναι αύριο αλλά έχουμε βάθος και κανένας παίκτης δεν έπαιξε περισσότερο από 24 λεπτά».

Ο προπονητής της Νίμπουρκ, Ορέν Αμιέλ τόνισε από την πλευρά του: «Ήταν πολύ δύσκολο για μας να μείνουμε ως το τέλος μέσα στο παιχνίδι καθώς είχαμε απέναντι μας μια πολύ ποιοτική ομάδα, όπως η ΑΕΚ. Όποτε πλησιάζαμε στο σκορ, οι ποιοτικοί παίκτες της αντιπάλου μας «πλήγωναν». Αν επαναληφθεί η ιστορία του 2018 τότε η ΑΕΚ θα πάρει και πάλι το κύπελλο καθώς τότε μας είχε νικήσει και πάλι στο δρόμο προς την τετράδα.

Στον αθλητισμό πρέπει να είσαι πάντα ανταγωνιστικός. Η νοοτροπία που έχουμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί όπου και αν παίζουμε και ιδιαίτερα σε μια διοργάνωση όπως το BCL».

Εκ μέρους των παικτών της τσεχικής ομάδας, ο Χάιντεν Ντάλτον τόνισε: «Μάθαμε πολλά από αυτό το παιχνίδι απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας σε μια απαιτητική χρονιά και σίγουρα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».