Η συνέντευξη Τύπου Μπούργος – ΑΕΚ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση Μπούργος – ΑΕΚ: 

«Δεν φανήκαμε δυνατοί στο κομμάτι του μυαλού μας και «σπάσαμε» πολύ εύκολα στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν η Μπούργος άρχισε να βάζει τα μεγάλα σουτ και νίκησε δίκαια.

Η ΑΕΚ όμως συνεχίζει μια μεγάλη παρακαταθήκη των τελευταίων χρόνων φτάνοντας συνέχεια στους τελικούς. Παίξαμε δύο στη χρονιά που ολοκληρώθηκε πήραμε τον έναν, χάσαμε τον άλλο. Πρέπει όμως για να μεγαλώνουμε μέρα με τη μέρα και να είμαστε εκεί συνεπείς, στα ραντεβού των τελικών. Η νέα χρονιά έχει αρχίσει ουσιαστικά και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Από την πλευρά των παικτών ο αρχηγός, Νίκος Ζήσης, υπογράμμισε: «Η Μπούργος νίκησε δίκαια αφού επέβαλλε το ρυθμό της και εμείς δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Είναι μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για μας. Αν και αρχίσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο όπως θέλαμε, τα μεγάλα σούτ του Κουκ έκαναν τη διαφορά. Από εκεί και πέρα είχαμε νευρικότητα σε άμυνα και επίθεση και από εκεί άρχισε η…κατηφόρα για μας».

Ο προπονητής της Μπούργος, Χοάν Πεναρόγια υπογράμμισε: «Απίστευτη νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα με παίκτες που παίζουν συνέχεια τέτοια παιχνίδια έχοντας κατακτήσει μεγάλους τίτλους και έναν εξαιρετικό προπονητή.

Εκπληκτική μέρα για την πόλη μας και πλέον οι παίκτες μου είναι θρύλοι για αυτήν καθώς έγραψαν ιστορία».

Ο Θαντ ΜακΦάντεν τόνισε: «Ακολουθήσαμε το πλάνο του κόουτς, πήραμε μεγάλα σουτ ενώ την ίδια στιγμή τους κάναμε δύσκολη τη ζωή στην άμυνα.

Είμαι ενθουσιασμένος για τη νίκη και τον τίτλο του MVP αλλά είναι ομαδική δουλειά ο τίτλος και τον αφιερώνω σε όλη την ομάδα»