Η Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Σολέ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε στη Συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση ΑΕΚ – Σολέ:

«Ακόμα μια νίκη για εμάς. Χρειάζεται να παίζουμε καλά. Δεν αρχίσαμε με το σωστό τρόπο. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση και γι’ αυτό το ματς είχε αυτή την εικόνα. Αλλά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε και πρέπει να κρατήσουμε αυτό».

Για το αν κλειδώνει η πρώτη θέση: «Ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος οι διαφορές είναι μικρές και αν δεν παίξεις στο 100% δεν κερδίζεις τίποτα. Βλέπετε τα αποτέλεσμα. όλες οι ομάδες έχουν ικανότητες. Το BCL έχει δυναμική. Δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Έχουμε ένα προβάδισμα, υπάρχουν 3 ματς ακόμα και ο όμιλος είναι ανοικτός».

Για τον Σλότερ: «Προσπάθησε συντηρητικά να μην περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Οι πόνοι υπάρχουν. Θέλω να τονίσω την παρουσία του. Ήξερε ότι θα κάνει χειρουργείο, δεν ήταν 100% έτοιμος και ήταν προσωπική του επιθυμία να παίξει. Η ΑΕΚ έχει πετύχει ένα πράγμα που δεν έχει τονιστεί. Έχει κρατήσει κορμό από πέρυσι, έχει κρατήσει ξένους από πέρυσι. Οι παίκτες αυτοί έχουν δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της ομάδας.

Βλέπουμε ξένους παίκτες να θυσιάζονται για την ομάδα και βλέπουμε πόσο δεμένοι είναι με την ομάδα. Το κενό του είναι μεγάλο, είναι πολύ ξεχωριστός παίκτης. Θα είμαστε σε επαφή με την διοίκηση. Αν υπάρχει δυνατότητα  και υπάρχει και κάτι στην αγορά, ίσως προχωρήσουμε. Αν όχι θα πορευτούμε με τα υπόλοιπα παιδιά. Θα εξαρτηθεί από αυτούς τους 2 παράγοντες».

Ο Γιόνας Ματσιούλις ανέφερε: «Το παιχνίδι ήταν λίγο περίεργο. Είχαν κάποιες απουσίες και αρχίσαμε κάπως χαλαρά το ματς. Στη συνέχεια πήραμε ώθηση. Κερδίσαμε, αλλά δεν είμαστε χαρούμενοι για την εικόνα μας».

Ο προπονητής της Σολέ, Ερμάλ Κουντέρ, τόνισε: «Η αθλητικότητα έπαιξε ρόλο στο παιχνίδι. Κάναμε τα ίδια λάθη αλλά τουλάχιστον η διαφορά στο παιχνίδι ήρθε από τον πάγκο. Οι αναπληρωματικοί της ΑΕΚ σκόραραν 40 πόντους και εμείς 10. Στο λεωφορείο για το αεροπλάνο μάθαμε ότι δεν θα είχαμε 2 ψηλούς μας και αυτό έπαιξε διαφορά. Το 40-10 του πάγκου έδειξε τη διαφορά».

Ο Νιαντά Ντιαρά είπε: «Παίξαμε καλά, ήμασταν μέσα στον αγώνα. Χάσαμε 2 ψηλούς μας αλλά παίξαμε μέχρι τέλους. Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και της αξίζουν συγχαρητήρια».