Η Σ.Υ.Δ. ΦΩΤΕΙΝΗ στο ΑΕΚ – Άρης

Η ΑΕΚ ΒC βρίσκεται σταθερά κοντά στον άνθρωπο, και επιμένει προς την κατεύθυνση κοινωνικών δράσεων.

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει, ότι την Παρασκευή (13/12, 19:00), στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη, θα φιλοξενήσει στο Κλειστό του ΟΑΚΑ, τη Σ.Υ.Δ. (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) «ΦΩΤΕΙΝΗ».

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΦΩΤΕΙΝΗ», της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, που στεγάζεται σε ιδιόκτητη κατοικία  στην περιοχή Πατήσια,  αφορά στη Μόνιμη Διαβίωση οκτώ ενηλίκων με Εγκεφαλική Παράλυση. Η λειτουργία της ξεκίνησε το 2012 ύστερα από επιθυμία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών να δημιουργήσει την πρώτη της Στέγη Μόνιμης Διαβίωσης,  που να απευθύνεται  σε άτομα με δυνατότητα υποστηριζόμενης διαβίωσης και εξυπηρετώντας   το πρωταρχικό δικαίωμα κάθε ατόμου για ανεξαρτησία, διατηρώντας και αναπτύσσοντας τις ικανότητες των κατοίκων ώστε να διαβιούν όσο το δυνατό πιο ενεργά στο κοινωνικό περιβάλλον.

Μετά από 7 χρόνια λειτουργίας η Στέγη συνεχίζει να διασφαλίζει μια ποιότητα ζωής για όλους τους διαμένοντες,  να αγωνίζεται ενάντια την περιθωριοποίηση και τον Ιδρυματισμό, να προάγει την αυτονομία, την αυτοεκτίμηση, την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος αλλά πάνω απ’  όλα να παρέχει ένα ασφαλές και υγιές Σπίτι για αυτούς τους ανθρώπους.