Η Δωρεά του Φ.Κ. και η «Σχολή Δημοσιογραφίας»

Το «Αρχείο» του πολυγραφότατου Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη θα «τοποθετηθεί» οσονούπω στα Γραφεία της ΑΕΚ BC στα Άνω Λιόσια, με αφορμή την ονοματοδοσία της Αίθουσας Τύπου.

Ο Φ.Κ. αποφάσισε να το παραχωρήσει στη «Βασίλισσα» ως Δωρεά, όπως αποκάλυψε σήμερα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΑΕΚ BC και συντονιστής της εκδήλωσης, Γιώργος Νικολάου. Παράλληλα, «απεκάλυψε» τις σκέψεις της ΚΑΕ για τη δημιουργία «Δημοσιογραφικής Σχολής», υπό την αιγίδα της, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης, αν και εφόσον ο κορυφαίος δημοσιογράφος αποδεχτεί την πρόταση.

Τί είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολάου, στην εκκίνηση της Συνέντευξης Τύπου:

«Είναι η σημερινή μία ιδιαίτερη ημέρα για μας, ΔΙΟΤΙ έγινε η αρχή για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, με την ΠΡΩΤΗ ονοματοδοσία χώρου του γηπέδου μας, και διότι με την πράξη αυτή ουσίας και συμβολισμού μαζί δρομολογείται η δημιουργία της «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗΣ» ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΔΙΟΤΙ θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες δράσεις.

Φίλες και Φίλοι,

η «βάφτιση» της Αίθουσας Τύπου του Γηπέδου μας, με απόφαση της Διοίκησης της ΑΕΚ ΒC και του Κυρίου Μάκη Αγγελόπουλου, και η αφιέρωσή της στον Κύριο ΦΑΙΔΩΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ, υπήρξε αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Ο ΦΑΙΔΩΝ Κωνσταντουδάκης, αποτελεί για την οικογένεια του Μπάσκετ της ΑΕΚ, αλλά και ευρύτερα για την οικογένεια της ΑΕΚ, ο άνθρωπος, που μπόρεσε μέσα από την ανεπανάληπτη και ισχυρή σε νοήματα και λέξεις γραφίδα του να μεταλαμπαδεύσει την Ιδέα του Συλλόγου μας, από γενεά σε γενεά.  Ο ΦΚ είναι ένας σύγχρονος Ιστορικός, με βαρύνουσας σημασίας καταγραφές, που αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται ως «ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ», αλλά είναι πρόδηλο, ότι η Ιστορία και τα πεπραγμένα του τον «έχρισαν» ως τον ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ στα ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ της αξιοσύνης της ΑΕΚ, αλλά και της αδέσμευτης, μαχόμενης Δημοσιογραφίας.

«Νονός» της «Καλλιμαρμαρωμένης» Βασίλισσας», Νονός του «Παγκόσμιου», του ΑΡΧΗΓΟΥ της «Βασίλισσάς» μας Γιώργου Αμερικάνου, «Νονός» του αρχισκόρερ του ελληνικού μπάσκετ, του «Αυτοκράτορα», του Βασίλη Γκούμα, «Νονός» του κορυφαίου παράγοντα της μπασκετικής ΑΕΚ της Δεκαετίας του ‘60, του «Σαπόρτα» της Ελλάδας, Δημοσθένη Πασχαλίδη, «Νονός» των «Μοϊκανών» της Δεκαετίας του ’80, «Νονός» του ΘΕ(Ω)ΜΑ ΜΑΥΡΟΥ και πολλών άλλων πρωταγωνιστών του ελληνικού αθλητισμού, μέχρι τον Στέφανο (αναμμένη) ΔΑΔΑ (αντί Δέδα), τον πρώην προπονητή μας δηλαδή, να συμπυκνώνει το πλουσιότερο λεξιλόγιο αρχών, που γέννησε ο τόπος…

Θα χρειαζόταν ημέρες/μήνες  για να απαριθμήσουμε τις δημοσιογραφικές επιτυχίες, τις αποκλειστικότητες και τις λεκτικές υπερβάσεις στα ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ του ΦΚ. Και δεν είμαστε έτοιμοι. Θα είμαστε έτοιμοι το επόμενο διάστημα, όταν θα έχουμε πια το υλικό στα χέρια μας. Και ποιο είναι αυτό; Ο Κύριος Κωνσταντουδάκης, σας αποκαλύπτουμε, αποφάσισε να παραχωρήσει ως ΔΩΡΕΑ στην ΚΑΕ ΑΕΚ, τα περισσότερα από τα προικιά του ανείπωτου έργου του. Πιο συγκεκριμένα, ΌΠΩΣ μας ενημέρωσε σήμερα,  επέλεξε να δωρίσει ολόκληρο το ΑΡΧΕΙΟ φωτογραφιών και Φύλλων της ιστορικής Εφημερίδας «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ» από το 1972 της ιδρύσεώς της.

Αυτό το αρχείο λοιπόν, θέλουμε να αποτελέσει τη «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» της «ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ», που πρόκειται να «ιδρύσουμε» ως ΑΕΚ BC και στην οποία τη ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ εκπαίδευση των εκκολαπτόμενων, αλλά και έμπειρων αθλητικών συντακτών θα αναλάβει ο τιμώμενος και ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΑΣ.

Λεπτομέρειες θα σας πούμε το επόμενο διάστημα, και βεβαίως, δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία αντιπαράθεση με τις πανεπιστημιακές ή ιδιωτικές Σχολές. Θα είναι εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία μας. Δεν θα έχει κερδοσκοπικό στόχο η πρωτοβουλία μας αυτή, θα έχει αμιγώς ιστορικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό στόχο αλλά αν τα καταφέρουμε, θα είναι πρωτοποριακή στα ελληνικά αθλητικά χρονικά.

Ο συνάδελφος Γιάννης Καραλής είπε στο Βίντεο (που κοινοποιήσαμε χθες) των γυρισμάτων του «ντοκιμαντέρ», που θα έχει τον τίτλο «ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ Φ.Κ», παραγωγής ΑΕΚΒC, ότι οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να πληρώνουμε «Κωνσταντουδακόσημο» για τα μαθήματα ετών, που μας προσέφερε. Με κάποιο τρόπο λοιπόν εμείς ως ΚΑΕ  θέλαμε να πράξουμε το αυτονόητο και να δώσουμε στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΥΠΟΥ το όνομά του, ακριβώς για να αναρωτιούνται και να μαθαίνουν οι νεότεροι συνάδελφοι, αλλά και για να θυμούνται οι παλαιότεροι, συνεργάτες και μαθητές του ΦΚ, πολλοί εκ των οποίων είναι σήμερα ΕΔΩ και είναι ΑΥΤΟ άκρως συγκινητικό.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τον ΦΚ για την ανυπολόγιστη προσφορά του ΑΡΧΕΙΟΥ του προς εμάς, και δεσμεύεται να ΤΟ διαφυλλάξει και διατηρήσει όπως αξίζει στα ΄Αγια των Αγίων».