«Η δική μας αναγέννηση»

Ο κόουτς της Βασίλισσας, Ντράγκαν Σάκοτα μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου για τον ημιτελικό με τη Μούρθια, στάθηκε ιδιαίτερα στο πως η ομάδα αναγεννήθηκε από τις στάχτες της από τον διοικητικό της ηγέτη, Μάκη Αγγελόπουλο.

«Η δική μας αναγέννηση ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια όταν ανέλαβε την ομάδα ο Μάκης Αγγελόπουλος. Αυτή είναι η κορύφωση μίας πορείας που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, όπου αρχικά παίξαμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ακολούθως κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδος.

Το Final Four αποτελεί μία συνέχεια αυτής της πορείας που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια» τόνισε ο Ντράγκαν Σάκοτα, που όταν ρωτήθηκε για τα…θρίλερ που έζησε (και επιβίωσε) η ομάδα του, υποστήριξε:

«Γενικά δεν ξεκινήσαμε καλά την σεζόν και οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές, κάτι που συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα. Θυμάμαι πως όταν ανέλαβα έπρεπε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στους ομίλους για να προκριθούμε. Είχαμε πολύ δράμα φέτος στα παιχνίδια μας, κερδίσαμε παιχνίδια στο τέλος, αλλά καταφέραμε να προχωρήσουμε και ίσως αυτό έκανε πιο γλυκιά την πορεία μας. Και η Μούρθια όμως προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στο Final Four. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, επειδή όλοι πέρασαν πολλά για να φτάσουν μέχρι εδώ».

«Παίζαμε καλύτερα με την πλάτη στον τοίχο»

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, μιλώντας για τη συγκλονιστική πορεία της ομάδας του μέχρι το φάιναλ φορ μέσα από αρκετά αγωνιστικά θρίλερ, παραδέχτηκε ότι η Ένωση όταν είναι υπό πίεση παίζει καλύτερα.

«Όλη η σεζόν είχε μεγάλες στιγμές για εμάς. Εκτός από τη σειρά με την Στρασμπούρ όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον τρία παιχνίδια κρίθηκαν σε ένα σουτ. Κάποιες φορές δεν τα πηγαίναμε καλά, έπρεπε να κάνουμε επανεκκίνηση. Έπρεπε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη.

Η κατάκτηση του κυπέλλου μας δυνάμωσε, όπως και η σειρά με τη Νίμπουρκ και η πρόκριση με την ανατροπή εκτός έδρας. Όσο βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο παίζαμε καλύτερα και τώρα είμαστε στο Final Four».