H παρουσίαση του Media Guide της ΑΕΚ

Έγινε σήμερα (27/10) η παρουσίαση του Media Guide της περιόδου 2015-2016 της ΑΕΚ. Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια η «Βασίλισσα» επέστρεψε και στις εκδοτικές προσπάθειες.

Το «παρών» στην εκδήλωση του ΟΑΚΑ έδωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Χάρης Κουτάς, και ο διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου.

Οι δηλώσεις:

Χάρης Κουτάς: «Η προσπάθεια η οποία γίνεται ξεκίνησε από πέρσι. Είναι μία προσπάθεια που βασίζεται σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό. Έχουμε κάποιες βάσεις που θεωρούμε ότι σαν ΑΕΚτζήδες οφείλουμε να έχουμε όλοι. Είναι μία ομάδα που έχει ιστορικές καταβολές και μνήμες και οφείλουμε και τα θέματα που αφορούν στον αθλητισμό να είναι συμβατά με την πορεία και την προσπάθεια μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε μικρά βήματα σε ένα περιβάλλον που πλέον για την χώρα μας δεν είναι ευνοϊκότερο. Μια ομάδα είναι δυνατή στο γήπεδο όταν έχει κόσμο και φιλάθλους. Στόχος αυτής της διοίκησης είναι να είμαστε κάτι παραπάνω από την περσινή.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η προσπάθεια της ΑΕΚ εκφράζεται από το όραμα του Μάκη Αγγελόπουλου και όλων αυτών που προσπαθούν να την κάνουν μεγάλη.  Εμείς θέλουμε να δείχνουμε σε όλους ότι θέλουμε να ξανακάνουμε την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια.

Η προσπάθεια μας βασίζεται στο ότι μία ομάδα είναι μεγάλη όταν έχει κόσμο. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει περάσει πολλές περιπέτειες, έχει χάσει τους μικρούς οπαδούς διότι δεν πρωταγωνιστεί. Στο κομμάτι του ποδοσφαίρου έχει εξυγιανθεί. 

Η μπασκετική ΑΕΚ επίσης πέρασε τα ίδια. Ο λόγος που μπήκαμε σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι αν η ΑΕΚ μπορεί να ξαναγίνει μία οργανωμένη ομάδα, μία ομάδα με ατσάλι για να φέρει νέους φιλάθλους θα ξαναγεμίσει τα γήπεδα. Ο νόμος Κοντονή έχει δημιουργήσει ένα θέμα φιλοσοφικό, δεν δεχόμαστε να δώσουμε στοιχεία, καλώς ή κακώς το ζούμε όλοι. Είναι ένα θέμα που προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε και έχουν ευθύνη όλοι. Αν δεν δώσεις το ΑΜΚΑ δεν μπορείς να έχει το εισιτήριο στα χέρια σου. 

Με τις δράσεις μας θα κάνουμε πιο εύκολη την απόφαση του ΑΕΚτζή να έρθει στο γήπεδο (όπως πρόσφατα που δώσαμε το ελεύθερο στις γυναίκες για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού). 

 Για την επιστροφή στο Γαλάτσι: «Mια ομάδα πρέπει να έχει τον χώρο της. Τώρα είμαστε στο ΟΑΚΑ όπως και ο Παναθηναϊκός. Για τον ΑΕΚτζή είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στο Γαλάτσι. Το κοιτάμε, το προσπαθούμε να το φτιάξουμε αλλά όπως ξέρετε  ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει φτιαχτεί σαν ταμείο να εκμεταλλευτεί με το να μαζέψει χρήματα για να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος. Εμείς λέμε ότι αν βγει το Γαλάτσι σε διαγωνισμό είμαστε ενδιαφερόμενοι.

Γιώργος Νικολάου: «Η επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη συνδυάζεται με μία πρωτοφανή συνέπεια από πλευράς μας, καθώς η ΑΕΚ πρωτοπορεί και στις εκδοτικές προσπάθειες. Πρώτοι στην Ελλάδα και εκ των ελαχίστων στην Ευρώπη –θυμίζω ότι προηγήθηκε το ευρωπαϊκό «Πρόγραμμα Αγώνα»- θέλαμε με τον τρόπο αυτό να δώσουμε το στίγμα μας. Επιστρέψαμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αγγελόπουλο, ο οποίος από «κιτρινόμαυρης» καρδιάς έδωσε το έναυσμα, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε δράση.  Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΑΕΚ, τον κύριο Αλεξίου, διότι μου έδωσε την ευκαιρία  να αναλάβω αυτή την προσωρινή, αλλά και τιμητική θέση σε μία περίοδο, όπου όλα μεν δεν έδειχναν ειδυλλιακά, αλλά ήταν εκείνος, που είχε δημιουργήσει θεσμικά και νομικά την ελπίδα το καλοκαίρι του 2014. Τότε, που μια χούφτα (κυριολεκτικά) άνθρωποι, αλλά με το “σκριν” του Δημήτρη Μελισσανίδη, που έβαλε πλάτη στην ΕΕΑ, ενώσαμε τις “κιτρινόμαυρες” αγωνίες μας για χάρη της “Βασίλισσας” της Ευρώπης.

Τον συνεργάτη μου Αλέξανδρο Κοζαρίδη και τέλος τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΑΕ, αλλά και παλαιό παράγοντα στην οικογένεια της ΑΕΚ, τον κύριο Χάρη Κουτά, με τον οποίο συμπλέουμε και συμπορευόμαστε με βάση τα γονιδιακά ιδανικά του συλλόγου.

Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Σάκοτα, ο οποίος σε στιγμές ατομικής αδυναμίας μου κατά τη περασμένη περίοδο στάθηκε δίπλα μου. Η εμπειρία, η στοργή, και η σοφία του αποτελούν για μένα φάρο ζωής.  Η ΑΕΚ έχει πάρει τον δρόμο της. Η ΑΕΚ είναι δυνατή.