Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών με Panda Pandou

Με την παρουσία του δημοφιλούς Panda Pandou πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, με άξονα τη «Ρωμιοσύνη στην Πόλη του χθες και του σήμερα», το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαϊου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο.

Η μασκότ της κατόχου του Basketball Champions League και Κυπελλούχου Ελλάδος έδωσε χαρά και κράτησε συντροφιά στους λιλιπούτειους φίλους, που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, περιέλαβαν:

(1)        Εκθέσεις Συνοικιών, Εκπαίδευσης, Αθλητισμού Κωνσταντινούπολης

(2)        Παρουσιάσεις βιβλίων Κωνσταντινουπολιτών συγγραφέων

Έκθεση με χειροποίητες κούκλες που αναπαριστούν τις ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ του 1964 και τα επαγγέλματα που που απαγορεύτηκαν το 1932, από το τότε τουρκικό κράτος

(3)        Συναυλίες και παρουσιάσεις με συμμετοχή μαθητών και φοιτητών

(4)        Αθλητικές συναντήσεις Κωνσταντινουπολίτικων αθλητικών συλλόγων

(5)        Ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά

(6)        Διαδραστικά εργαστήρια διδασκαλίας παραδοσιακών μουσικών οργάνων, χορών, Αγιογραφίας, παραδοσιακών συνταγών. (www.oiomko.org )

(7)        Μουσική & Χορευτικά Δρώμενα της Πόλης

(8)        Διαδραστική ενότητα: «Η Πόλη της καρδιάς μας» με φωτογραφίες όλων όσων έζησαν στην Πόλη, κατάγονται απ’ αυτήν, την αγάπησαν ή απλά την επισκέφθηκαν… και την αγάπησαν κι αυτοί.

Το τηλεοπτικό μήνυμα (trailer) του Φεστιβάλ είναι ευγενική προσφορά του Τάσου Μπουλμέτη, δημιουργού της ταινίας-σταθμός «1968».