ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ «ΞΑΝΘ(Ε)ΟΣ»!

Τιμή για τη «Βασίλισσα», η παρουσία – μέσω της ανεπανάληπτης πένας του – του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, του «Πατριάρχη» του ρεπορτάζ της ΑΕΚ, ο οποίος με άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα μας έγραψε για τον ΞΑΝΘΕΟ, όπως ο ίδιος τον «βάφτισε» τη διετία 1996-1998.

Το κείμενο του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη:

«ΕΥΛΟΓΙΑ Θεού θεωρούμε τη δυνατότητα, που έχει η ταπεινότητά μας να λεξιπλάθει ακόμη ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ για προσωπικότητες, που έχουμε συναντήσει κατά την πολύχρονη φίλαθλη και δημοσιογραφική παρουσία μας.

Όπως αυτά στα οποία χρησιμοποιήσαμε, με σπονδυλική στήλη το «ΘΕΟΣ», και βαπτίσαμε τον τεράστιο κόουτς ΙΩΑΝΝΙΔΗ σε «ΞΑΝΘ(Ε)Ο, από το «ξανθός» – όπως λεγόταν και γραφόταν από τα χρόνια, που με το «5» στη φανέλα διέπρεπε κι αγωνιστικά, ως πλέϊ μέϊκερ. Επίσης, όπως τον κορυφαίο επιθετικό όλων των εποχών ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟ σε «Θ(Ε)ΩΜΑ» και παράλληλα με αυτά για δεκάδες άλλους πρωταγωνιστές. Κι επειδή αναφερόμαστε στον μπασκετικό χώρο, λόγω της σημερινής σπουδαίας Ιωαννίδειας εκδήλωσης στο «΄Ανω Λιοσίων»- τον Γιώργο Αμερικάνο σε «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ» , τον Βασίλη Γκούμα σε «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ», τον ανεπανάληπτο έφορο του «1968» Δημοσθένη Πασχαλίδη σε «ΣΑΠΟΡΤΑ» (τότε ο Ισπανός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο πιο ισχυρός παράγοντας στην Ευρώπη), το Παναθηναϊκό Στάδιο, λόγω 80.000 «Ενωσιτών» πιστών , στον Τελικό ΑΕΚ- Σλάβια 89-82,σε «ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ θρόνο της «Βασίλισσας», τον σπίκερ Βασίλη Γεωργίου σε «ΒΕΜΠΟ του ραδιοφώνου» , τον κάτοχο Ευρωπαϊκού και Διηπειρωτικού τίτλων Αγγελόπουλο Μάκη σε «Αυτού Μεγαλειότητα» της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ! Και…

*ΕΙΜΑΣΤΕ «Ευλογημένοι από τον Θεό» – και χωρίς να έχουμε επισκεφτεί ούτε μία φορά , στο ΄Αγιον ΄Ορος τον Πατέρα Παίσιο, τον Πνευματικό του αείμνηστου Ιωαννίδη, στον οποίο

προφήτευσε, ότι αυτός και η σύζυγος του Γιούλα θα φέρουν στον κόσμο το αγγελούδι τους, την Ελένη Θεοδώρα- για το χάρισμα, που μας έδωσε, ώστε να επινοούμε προσωνύμια, τα οποία μένουν διαχρονικά και που σημαντικοί συνάδελφοι, όπως οι ασύγκριτοι Γιώργος Νικολάου, Βασίλης Σκουντής, ουδέποτε έχουν παραλείψει να αναφέρουν «τον νονό» (και) του «ΞΑΝΘ(Ε)ΟΥ»!

·*ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ηλιόφωτο αστέρι πάνω στην «πέννα μας» οι εμπνεύσεις, όπως αυτές που σημειώσαμε παραδειγματικά στις πιο πάνω γραμμές , το ότι τα ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ μας αντέχουν στο διάβα του αδυσώπητου χρόνου και μας επιτρέπει, όσο είμαστε ακόμη εν ζωή, να περηφανευόμαστε, όπως κι όσο π.χ. με το «ΞΑΝΘ(Ε)ΟΣ» γιατί έχουμε απεικονίσει με απόλυτη ακρίβεια ΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ, ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ

ΕΛΛΑΔΑΣ , ΤΗΝ «ΑΝΟΙΞΗ» ΣΤΗΝ ΑΕΚ , ύστερα από τον οδυνηρό, «βαρύ χειμώνα», που ακολούθησε το αθάνατο «1968»!

*ΕΝΑ προσωνύμιο του βεληνεκούς που έχει ακόμη «ως αυτή την ώρα» (και θα έχει στο εσαεί) το «ΞΑΝΘ(Ε)ΟΣ», αξίζει για την δική μας (και) δημοσιογραφική φιλοσοφία, όσο μια διεθνούς αντικρίσματος «αποκλειστική είδηση», όσο ένα πρωτοσέλιδο άρθρο!

·*ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και σένα «ξανθέ» για το τρανά πετυχημένο δίχρονο (1996-98) πέρασμά σου από την ΑΕΚ, απ’ αυτό εμπνευστήκαμε το μυθικό «ΞΑΝΘ(Ε)ΟΣ», με το οποίο καρφιτσώθηκε ολόλαμπρο παράσημο στο πέτο της καριέρας μας!»