ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

H ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνει, ότι στη σύσκεψη της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (30/01), πρόκειται να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο αίτημα της ΚΑΕ Άρης Midea για μετάθεση της ημέρας της αναμέτρησης με ΠΑΟ.

Παρότι σε ανάλογο αίτημά μας, για μετάθεση ή αναβολή της αναμέτρησης με ΠΑΟ, επειδή ακολουθούσε ευρωπαϊκός αγώνας της Ομάδας μας μετά από 2 ημέρες, η Επιτροπή Πρωταθλήματος ψήφισε «ΟΧΙ», παραμένουμε σταθερά και απαρέγκλιτα υπέρ του δικαίου.

Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, ότι βασική προτεραιότητά μας είναι η απονομή δικαιοσύνης και όχι οι ευκαιριακές μικροσυλλογικές σκοπιμότητες. Baσική προτεραιότητά μας παραμένει το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ συνολικά, και ως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούμαστε, όπως πράττουμε άλλωστε επί δέκα συναπτά έτη.

Πρόδηλο είναι, ότι οι κανόνες του ελληνικού Πρωταθλήματος δεν γίνεται να διαμορφώνονται κάθε φορά με βάση τις ανάγκες των δύο ομάδων, που συμμετέχουν στην Εuroleague.
Aυτό πρέπει ν’ αλλάξει.

Και για ν’ αλλάξει, απαιτείται βούληση από όλες τις ΚΑΕ, προκειμένου για τη διασφάλιση της ισονομίας και της βελτίωσης των συνθηκών διεξαγωγής Πρωταθλήματος, με στόχο τον υγιή ανταγωνισμό.

Τί προτείνουμε:
-Mη διεξαγωγή αγώνων τη Δευτέρα, όπως δεν διεξάγονται αγώνες Δευτέρα σε προηγμένα πρωταθλήματα, ανεξάρτητα από την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων στην Euroleague.
-Θεσμοθέτηση Salary Cαp, όπως ισχύει στο γαλλικό πρωτάθλημα.
-Ισόποσο καταμερισμό ΟΛΩΝ των εσόδων (τηλεοπτικά, χορηγικά κλπ).
-Τους παρατηρητές Διαιτησίας στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ.

Η ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε παρατήρηση σχετική με τα άνωθεν, ήτοι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των κανόνων, από τον οιονδήποτε, και προφανώς έχει κι άλλες προτάσεις να καταθέσει προς συζήτηση.

Δεν προτίθεται, ωστόσο, να παραμείνει αδρανής έως ότου διαπιστώσει, ότι κάτι αλλάζει.
Αναμένουμε την κινητοποίηση όλων των ΚΑΕ, που επιθυμούν ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

AEK BETSSON BC