Επιστολή από Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών

Οι συγχαρητήριες επιστολές προς τον κο Μάκη Αγγελόπουλο και την ΑΕΚ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης έχουν κατακλύσει τα Γραφεία της Λεωφόρου Ηρακλείου.

Ενδιαφέρον έχει η επιστολή, που απέστειλε προς το μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ Β.C. ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Αγγελόπουλε, 

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του στους αθλητές, το τεχνικό επιτελείο, την διοίκηση και σε εσάς προσωπικά για την κατάκτηση του τροπαίου Basketball Champions League, του τρίτου ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία της  Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ).

Ο σημερινός θρίαμβος στο Μπάσκετ αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στη μακρά ιστορική πορεία της Ένωσης. Συμβολίζει περίτρανα τη θέληση, την αγωνιστικότητα και το πάθος για νίκες που διακρίνουν την ομάδα και τους φιλάθλους της. 

Με έμβλημα τον δικέφαλο αετό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, χρώμα το κίτρινο της ελπίδας και το μαύρο του πόνου της προσφυγιάς, η ΑΕΚ με τις ρίζες της στην Βασιλεύουσα και τον κορμό της στην Ελλάδα, υπηρετεί αδιάλειπτα και αναδεικνύει τα υψηλά αθλητικά ιδεώδη στην  πατρίδα μας. 

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών και η ΑΕΚ συνδέονται με «δεσμούς αίματος», καθώς επιφανείς Κωνσταντινουπολίτες είναι συνιδρυτές και των δύο σωματείων. Ακολουθούν μια κοινή, θαυμαστή πορεία που εγγίζει τον αιώνα, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, στο πάθος για δημιουργία, στην αλληλεγγύη και την ευγενή άμιλλα. 

Ευχόμαστε από βάθους καρδιάς η ΑΕΚ να συνεχίσει τις επιτυχίες της, λαμπρύνοντας τον ελληνικό αθλητισμό».