«Ένιωσα, ότι είναι ακόμα εδώ»

Το aekbc.gr αναδημοσιεύει τη συνέντευξη της Μαρίας Μόσχου, κόρης του Αθάνατου Γιώργου Μόσχου, όπως αυτή κατεγράφη χθες στο Match Programme με Μπαϊρόιτ.

Η συνέντευξη:

Η Κυρία Μαρία Μόσχου, κόρη του αειμνήστου Γιώργου Μόσχου, παραχώρησε συνέντευξη στο συλλεκτικό Match Programme της ΑΕΚ.

«Είναι συγκινητικά όλα όσα ζήσαμε στην Αθήνα με την προβολή της ταινίας και όχι μόνο. Προφανώς γνωρίζω τί σήμαινε για την ΑΕΚ ο πατέρας μου. Δυστυχώς, δεν θυμάμαι κάτι από τον Γιώργο Μόσχο, καθώς έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή», μας είπε η γλυκύτατη θυγατέρα του λεοντόκαρδου άσου της μετέπειτα «Βασίλισσας».

Και συμπλήρωσε: «Η αίσθηση, που µου αφήνουν οι άνθρωποι που µιλούν για τον πατέρα µου προέρχεται περισσότερο από το βλέµµα τους ή την έκφρασή τους παρά από τα λόγια τους.   Καταλαβαίνω πως η εντιµότητα πήγαζε βαθιά µέσα από την ψυχή του και ήταν, εκατό τοις εκατό, µη διαπραγµατεύσιµη.  Ότι δίπλα του γινόταν κανείς, αβασάνιστα, καλύτερος άνθρωπος. Μ’ αυτή την αίσθηση µεγάλωσα».

Για το βασικό ρόλο που είχε η ζωή του Γιώργου Μόσχου στην πλοκή της ταινίας Τάσου Μπουλμέτη «1968»: «Νιώθω ευγνωµοσύνη προς τον κύριο Αγγελόπουλο. Ένιωσα, ότι ο πατέρας µου είναι ακόµα εδώ, ότι η αγάπη όλων µας δεν τον άφησε ποτέ να φύγει». 

Οι εντυπώσεις της για την ταινία: «Χωρίς ίχνος αντικειµενικότητας… µου άρεσε πολύ.  Το «1968» είναι µία ταινία, που αφορά  σε όλους µας. Επαναφέρει στο προσκήνιο τη δύναµη της συλλογικότητας και έρχεται να µας θυµίσει πως δεν υπάρχει όριο στο όνειρο όταν ενεργούµε όλοι µαζί, σαν να είµαστε ένα». Για το αν ενισχύθηκε το «κιτρινόμαυρο» φρόνημα μέσα της μετά την προβολή της ταινίας: «Αγαπώ έτσι ή αλλιώς την οµάδα στην οποία άνηκε ο πατέρας µου και θα την υποστηρίζω».

Για την ονοματοδοσία του (πρώην) Κλειστού της ΑΕΚ σε «Γιώργος Μόσχος»: «Ένιωσα πολύ υπερήφανη το 1989, που δόθηκε το όνομα του γηπέδου στον πατέρα μου, και η αλήθεια είναι πως το 2003 θεώρησα πως κατεδαφίστηκε για να µεταφερθεί αλλού».

Ρωτήσαμε τη Μαρία Μόσχου, γνωστή φωτογράφο στη Γαλλία, για το αν προτίθεται να οργανώσει έκθεση με θέμα την ΑΕΚ ή τον Γεώργιο Μόσχο στην Αθήνα και η απάντησή της αφοπλιστική: «Εν ευθέτω χρόνω, πολύ πιθανόν».

*Στη βασική φωτό, η Μαρία Μόσχου στα Γραφεία της ΑΕΚ Β.C., με τον σύζυγό της Λιονέλ Σουσί, συγκινημένη κατά την απονομή της φανέλας του Γιώργου Μόσχου (στις 16/01). Παρόντες και οι Ηλίας Μπόβαλης (Διευθυντής Τμήματος Εισιτηρίων & Υπεύθυνος Λειτουργίας Αγώνα ΑEK Β.C), Γιώργος Νικολάου (Διευθυντής Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε).