Ένα ιστορικό κειμήλιο στο Olympic Hall

Το χρονόμετρο της «Βασίλισσας», κατασκευής 1960, «επέστρεψε» εκεί όπου ανήκει, και τοποθετήθηκε σήμερα (11/09) στην Αίθουσα Τροπαίων του Olympic Hall των Άνω Λιοσίων.

Πρόκειται για το χρονόμετρο, που σε πρωτόλεια μορφή χρησιμοποιήθηκε στο ανοικτό Γήπεδο μπάσκετ, όπισθεν του ποδοσφαιρικού γηπέδου, στις παρυφές του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Το χρονόμετρο, που χρησιμοποιείτο κανονικά σε αγώνες ανοικτών γηπέδων, μεταξύ των οποίων και στο Καλλιμάρμαρο του «έπους» του ’68, αλλά και στο «Γεώργιος Μόσχος», διέσωσε πριν από την αδιανόητη κατεδάφιση του Κλειστού, όπως και του «Νίκος Γκούμας» το 2003, ο εμβληματικός «Ακαδημιάρχης» της ΑΕΚ, Ευάγγελος Δερμανούτσος.

Ο αειθαλής παράγοντας αφού το ρύθμισε πρωτίστως σε ωρολογοποιό, στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 το παρέδωσε/επέστρεψε στην ομάδα Καλαθοσφαίρισης της καρδιάς του, την οποία και ως αθλητής τίμησε δεόντως έχοντας κατακτήσει μαζί με τους συναθλητές του 5 πρωταθληματικά τρόπαια, αλλά και τη διάκριση της συμμετοχής στο F4 Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης του 1966.

*Στην πρώτη φωτό (Gallery), ο κ. Ευάγγελος Δερμανούτσος, παραδίδει το ιστορικό χρονόμετρο στην ΑΕΚ BC, και το παραλαμβάνει ο Διευθυντής Επικοινωνίας & ΜΜΕ, Γιώργος Νικολάου.