«Έχουμε δουλέψει πολύ σοβαρά»

Ο προπονητής της «Βασίλισσας», Λούκα Μπάνκι, μίλησε στο aekbc.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης με Διαγόρα Δρυοπιδέων για το Κύπελλο Ελλάδος:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρούμε τον Διαγόρα για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει μέχρι τώρα στο Κύπελλο αλλά και για την σημερινή του εμφάνιση. Είχαμε κάποιες δυσκολίες στο να προσεγγίσουμε το ματς όπως θέλαμε τα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά βρήκαμε τον τρόπο μέσα από την άμυνα, να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και να κερδίσουμε.

Δεν θέλαμε να εμπιστευτούμε στα σουτ από την περιφέρεια. Μπορέσαμε να δώσουμε περισσότερη ισορροπία στις επιλογές μας στην επίθεση κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλσμα να έχουμε καλύτερες επιλογές στην άμυνα.

Το περασμένο Σάββατο τελειώσαμε ουσιαστικά την περίοδο της προετοιμασίας μας. Έχουμε κάποιες σημαντικές απουσίες αυτή τη στιγμή και αυτό είναι μια κατάσταση η οποία θα δώσει περισσότερες ευθύνες στους υπόλοιπους παίκτες.

Η προσοχή μας στρέφεται στον αγώνα του Σαββάτου με το Περιστέρι. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί για ένα ματς υψηλής σημασίας και μεγάλης δυσκολίας. Είναι πάντα δύσκολα τα πρώτα ματς στο Πρωτάθλημα.

Πιστεύω ότι έχουμε δουλέψει πολύ σοβαρά τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τους τραυματισμούς και την αργοπορημένη επιστροφή του Λαρεντζάκη λόγω Εθνικής αλλά και του Καββαδά. Αυτό είναι κάτι το οποίο συνήθως καθυστερεί τη διαδικασία βελτίωσης κάθε ομάδας. Κάθε εβδομάδα χάναμε και από ένα παίκτη.

Φυσικά, όλη μας η οργάνωση και όλος ο οργανισμός είναι κουρασμένος από αυτά που έχουν γίνει τελευταία με τους τραυματισμούς, αλλά παρά την πίεση, προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε δυσκολία και κάθε επείγουσα κατάσταση».