«Έχω νοοτροπία νικητή»

Tην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ παραχώρησε σήμερα (Σάββατο, 02/01/16) ο Γιούρι Ζντοβτς:

Στο μονόλογό του ο κ. Ζντοβτς δήλωσε: «Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά. Εύχομαι να έχετε ένα ευτυχισμένο 2016 με τις οικογένειες σας. Είμαστε εδώ για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είμαι στην ομάδα περίπου δέκα μέρες και μέσα σε αυτό το διάστημα προσπαθώ να μάθω τους παίκτες μου. Είναι λίγος ο χρόνος, δεν είναι εύκολο. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία. Θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι, όπως και το αυριανό. Το είπα και στους παίκτες μου χθες, ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Αυτή είναι η δουλειά μας».

Για το ρόστερ: «Ξέρω πού ήρθα, ξέρω τους παίκτες  και θα προσπαθήσω να πάρω το 100% από τον καθένα. Θέλω όλοι οι παίκτες να μου δείξουν τι αξίζουν. Αυτό κάνω πάντα σε όποια ομάδα κι αν είμαι. Δεν θέλω δικαιολογίες. Ψάχνουμε για κάποιους παίκτες. Δεν είναι μυστικό ότι χρειαζόμαστε έναν σουτέρ, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί ένας τέτοιος παίκτης στην αγορά τώρα. Δεν βιαζόμαστε. Θέλω να νιώσω την ομάδα, να την μάθω καλύτερα και θα κάνουμε αλλαγή όταν χρειαστεί».

Για την συνεργασία με τον (Τζένεραλ Μάνατζερ) Ντράγκαν Σάκοτα: «Ξέρω τον Ντράγκαν Σάκοτα από τότε που τον είχα προπονητή., Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και έτσι θα συνεχίσουν να είναι. Όλα δουλεύουν πολύ καλά από την πρώτη στιγμή, συζητάμε για τα πάντα. Μου αρέσει που υπάρχει ένας άνθρωπος να μιλάει με τους μάνατζερ, πάντα είχα έναν τέτοιο άνθρωπο να κάνει αυτή τη δουλειά για μένα, ωστόσο, η τελική απόφαση είναι δική μου. Έχω πολύ καλή διαίσθηση για τη συνεργασία μας».

Για τις πρώτες εντυπώσεις από την ομάδα: «Δεν θέλω να κρίνω ό,τι έχει γίνει πριν. Έφερα την φιλοσοφία μου στην ομάδα. Έχω νοοτροπία νικητή. Δεν είναι εύκολο για την ομάδα και τους παίκτες. Θέλω το μάξιμουμ από κάθε παίκτη. Δεν είναι μυστικό ότι είμαι «αμυντικός» κόουτς. Διαλέγω του παίκτες και βλέπω πώς παίζει την άμυνα. Επιμένω καθημερινά στην προπόνηση οι παίκτες να ακολουθούν τους αμυντικούς κανόνες μου και μου αρέσει η ομαδική επίθεση. Στο τελευταίο παιχνίδι στην Ρόδο υπήρχαν πολλές υπερβολικές ενέργειες, κατάχρηση της ντρίμπλας και αυτό προσπαθώ να αλλάξω καθημερινά».

Για τις διαφορές με τον αγώνα στη Ρόδο και με τον ΠΑΟ: Yπάρχουν σίγουρα μεγάλες διαφορές. Καταρχήν τώρα έχουμε νέα συστήματα, προσθέσαμε πολλά πράγματα στην άμυνα και στην επίθεση. Ο Μαλίκ είναι πίσω. Κάνει προπονήσεις. Έχουμε περισσότερους παίκτες. Βλέπω τους νέους παίκτες μας να προσπαθούν περισσότερο. Νιώθω καλύτερα την ομάδα, ωστόσο, χρειάζεται χρόνος, δεν ζητώ δικαιολογίες. Είμαστε έτοιμοι για αύριο χωρίς αμφιβολία για να κερδίσουμε».

Για την αποχώρηση Άρμστεντ: «Ήταν δική μου ευθύνη να αποχωρήσει ο Άρμστεντ. Δεν ήταν ευτυχισμένος και είδα ότι δεν μπορεί να έχει χώρο στο ρόστερ. Μου είπε για την πρόταση και του είπα ότι είναι ελεύθερος να φύγει. Έχω και εγώ αμφιβολίες για τον παίκτη που θα φέρουμε ως αντικαταστάτη. Δεν είναι εύκολο να βρούμε έναν παίκτη και αν βρούμε θα ζητάει πολλά χρήματα και μεγαλύτερη διάρκεια στο συμβόλαιο τους. Δεν βιαζόμαστε, ωστόσο δεν έχουμε αρκετό χρόνο».

Για το αν έχει άγχος με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα έχω άγχος. Από την πρώτη μέρα που ήρθα σκέφτομαι το αυριανό παιχνίδι. Μου αρέσει η πίεση που δημιουργείται. Μου αρέσει που η ομάδα έχει ένα… στρατό από κόσμο δίπλα της. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με κόσμο, ιστορία, φανέλα και έχω λίγο άγχος, είναι φυσιολογικό».

Για το Λουκά Μαυροκεφαλίδη: «Ξέρω πολύ καλά τον Λουκά, τον είχα δύο χρόνια παίκτη μου. Αν είχε φύγει δεν θα είχα έρθει. Δεν είναι μυστικό ότι είναι ο καλύτερος παίκτης. Κάνει εξαιρετική χρονιά. Θα χτίσουμε την ομάδα γύρω του».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Θέλω να περιμένω μερικά παιχνίδια για να δω κάποιους παίκτες. Γι αυτό κάνουμε και τα φιλικά. Δεν θέλω να κρίνω κάποιον χωρίς να τον έχω δει με τα μάτια μου. Κάθε προπονητής πάντα λέει ότι κάτι λείπει. Εγώ ωστόσο λέω ότι έχω πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον οποιονδήποτε. Αν θα φέρουμε ψηλό θα το δούμε».

Για τη θέση της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και το εάν είναι σε θέση να κοντράρει την πρώτη δυάδα: «Εάν σκέφτεσαι την τρίτη θέση, τότε δεν θα τερματίσεις τρίτος. Εάν σκέφτεσαι την κορυφή ίσως τερματίσεις τρίτος. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου σαν προπονητής. Η πίεσή μας είναι η κορυφή. Για την πίεση αυτή πιέζουμε όλοι ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Μόνο έτσι θα δούμε πόσο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε. Αυτός είμαι και δεν πρόκειται να αλλάξω. Θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».

Τι ζήτησε από τους παίκτες του στον αυριανό αγώνα: «Μιλήσαμε για πολλά. Είναι δύσκολο να σας πω. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλό ρόστερ, με πολύ επικίνδυνους παίκτες. Μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα ανά πάσα στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σαράντα λεπτά. Είναι πολύ έξυπνη ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες να το πιστέψουν ότι θα κερδίσουν».