«Διεκδικούμε και το Διηπειρωτικό»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος Basket League 2018/2019.

Η ΑΕΚ είχε την τιμητική της, καθώς βραβεύτηκε για την περσινή επιτυχημένη της σεζόν, με την κατάκτηση του BCL και του Κυπέλλου Ελλάδος. Το βραβείο παρέλαβε ο μεγαλομέτοχος της «Βασίλισσας», Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

«Ήταν όντως μία πολύ επιτυχημένη χρονιά η περσινή. Κατακτήσαμε δύο από τoυς τρεις τίτλους που μπορούσαμε. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουμε φέτος και αυτό του Διηπειρωτικού, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στην Αργεντινή με μια σειρά από εκπλήξεις. Σίγουρα όλα τα εύσημα αυτής της επιτυχίας πηγαίνουν στους παίκτες και στους προπονητές.

Θα ήθελα όμως να πω ότι ο οργανισμός ΑΕΚ, κατέκτησε δύο επιπλέον τίτλους. Αναφέρομαι στην ταινία και την ιστορία μας, το «1968». Μία ταινία ύμνος για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή και την μεγάλη επιτυχία με το Φάιναλ Φορ.

Όπως ξέραμε όλοι μας τέτοιου είδους διοργανώσεις χορηγούνται από την Πολιτεία, του Δήμους και ήταν η πρώτη φορά που μια ομάδα τη διοργάνωσε μόνη της, χρηματοδότησε ένα Φάιναλ Φορ, αλλάζοντας τις εικόνες που υπήρχαν για τον ελληνικό αθλητισμό μέχρι εκείνη την ημέρα.

Τα εύσημα πάνε σε όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ».

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των προπονητών: «Θα είναι μία σεζόν γεμάτη προκλήσεις τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Είμαι πρώτη φορά εδώ και αυτό είναι κάτι συναρπαστικό. Ξέρω τι σημαίνει ελληνικό μπάσκετ και γνωρίζω αρκετά για την ΑΕΚ.

Υπάρχουν σπουδαίοι άνθρωποι στη διοίκηση που μου ζητούν να αποτελέσω κομμάτι της ομάδας, οπότε δεν έχω κανέναν ενδοιασμό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι τρελός που δέχθηκα αυτή τη δουλειά. Έχω βαρύ φορτίο στις πλάτες μου.

Ο πρώτος μου στόχος είναι να ικανοποιήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Σίγουρα δεν μπορώ να έχω το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που κατάφεραν πέρσι οι προκάτοχοι μου.

Θα ήθελα όμως να δώσω ένα μάθημα για το πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ σε αυτή τη χώρα. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να σας πείσω ότι μου αξίζει αυτή η ευκαιρία».

Από την πλευρά του ο Ντούσαν Σάκοτα ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι όλοι στην ομάδα γι αυτό που καταφέραμε πέρσι. Όταν αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές. Αυτό συνέβη πέρσι, αυτό θα γίνει και φέτος.

Από την πλευρά μας, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Γνωρίζουμε ότι όλες οι ομάδες έχουν κίνητρο όταν αγωνίζονται απέναντι μας. Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει, κάνοντας πιο ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα.

Εύχομαι να προσέλθει ακόμα περισσότερος κόσμος στα γήπεδα, ώστε να απολαύσει το μπάσκετ».