Αύριο η εκδήλωση Μνήμης στο ΠΠΙΕΔ

Πλησιάζει η ώρα «Ιστορίας και Μνήμης» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ ΒC υπενθυμίζει, ότι σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της συλλογικής συνείδησης για την εθνική τραγωδία, τη Μικρασιατική Καταστροφή,  διοργανώνει τις δράσεις «1922-2022: Ημέρες Ιστορίας και Μνήμης», σε συνεργασία με τους Φίλους Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ και τον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ (ΣΠΑΚ – ΑΕΚ).

Η ΑΕΚ BC προσκαλεί τους συνενωσίτες να παρευρεθούν αύριο (Τρίτη, 06/09, 20:00) στην πρώτη, στην κεντρική εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Λεωφ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Νέα Φιλαδέλφεια), όπου θα δώσει το «παρών» και αντιπροσωπεία των αθλητών της «Βασίλισσας».

H Ημέρα θα είναι αφιερωμένη στον Έλληνα Πρόσφυγα, γι’ αυτό και τιμάται και η μνήμη του εκ Σαμψούντος πρόσφυγα, Στέλιου Σεραφείδη. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η θυγατέρα του αειμνήστου θρυλικού αθλητή του Συλλόγου μας, Σοφία.

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας:

20:00 Ξενάγηση στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» (1ος όροφος ΠΠΙΕΔ)

20:45 Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο (Άλσος, όπισθεν του ΠΠΙΕΔ)

Κεντρικός ομιλητής

Νικόλαος Ουζούνογλου (Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών/Oμότιμος Καθηγητής ΕΜΠ): «Η σημασία της ανασύστασης του πνεύματος του Ελληνισμού της Ανατολής για όλο το Έθνος».

Αφηγήτρια

Κωνσταντίνα Σόγια (Επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας/Εκπαιδευτικός): Δραματοποιημένη αφήγηση αυθεντικών μαρτυριών Μικρασιατών δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς.

*Είσοδος ελεύθερη