Αθλητικός Ψυχολόγος o Βασίλης Βερτουδάκης

Η Αθλητική Διεύθυνση της Ακαδημίας της ΑΕΚ BC  (ΑΕΚ BC Academy – Dragan Sakota), ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας, με τον Αθλητικό Ψυχολόγο Bασίλη Βερτουδάκη, για την περίοδο 2021-2022.

Ο Βασίλης Βερτουδάκης είναι Κλινικός Αθλητικός Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής ενηλίκων και παιδιών-εφήβων. Αρχικά πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Η αγάπη του για τον αθλητισμό τον ώθησε να εξειδικευτεί στην Αθλητική Ψυχολογία, ολοκληρώνοντας το 1ο μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Στο παρελθόν, συνεργάστηκε ως Αθλητικός Ψυχολόγος με αρκετά αθλητικά σωματεία και ομίλους, μεταξύ άλλων με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τις ακαδημίες ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης , Οδυσσέα Κορδελιού κ.α., αποτελώντας μάλιστα και συνεργάτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και των ακαδημιών της, το 2016.

Επιπρόσθετα, υποστηρίζει αρκετούς αθλητές και προπονητές σε επίπεδο συμβουλευτικής και διαχείρισης καταστάσεων του αθλητικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη ψυχολογική τους ενδυνάμωση.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσε με επιτυχία και το δεύτερο μεταπτυχιακό, με αντικείμενο εξειδίκευσης, την Κλινική Ψυχική Υγεία, του Τμήματος της Ιατρικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως Ψυχολόγος, έχοντας εμπειρία σε αρκετά διαφορετικά πλαίσια και έχοντας δουλέψει τόσο με ενήλικες όσο και με παιδιά και εφήβους. Το πάθος του για τον αθλητικό χώρο, τον οδήγησε να δουλεύει για αρκετά χρόνια και ως προπονητής ποδοσφαίρου (κάτοχος διπλώματος UEFA C). Τέλος, έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε περισσότερα από 15 Συνέδρια, Εγχώρια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια, παρουσιάζοντας επιστημονικές εργασίες.

Είναι Πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κατεύθυνσης (www.braintherapy.gr).