«Αμυντικό πνεύμα, ένταση και αυτοθυσία»

Μέλος του τεχνικού επιτελείου της «Βασίλισσας», ο Δημήτρης Μενουδάκος, δήλωσε στο aekbc.gr για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Basket League, με τη Λάρισα Bread Factory:

«Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα, που «καίγεται» για τη νίκη. Βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και ψάχνει εναγωνίως κάποιες νίκες. Αυτό την καθιστά πάρα πολύ επικίνδυνη. Πρώτον, διότι αγωνίζεται στην έδρα της. Δεύτερον, διότι έχει πάρα πολύ ταλέντο ως ομάδα. Ειδικά οι ξένοι της είναι πολύ ταλαντούχοι και καλοί σκόρερς.

Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να «ματσάρουμε» την ενέργεια, που θα συναντήσουμε από τη γηπεδούχο, πρέπει να έχουμε το ίδιο αμυντικό πνεύμα, που δείξαμε στον τελευταίο μας αγώνα, και να ετοιμάσουμε την ομάδα για ένα πολύ σκληρό παιχνίδι.

Πρέπει να κρατήσουμε την ένταση, που έβγαλαν όλοι μας οι παίκτες στον τελευταίο αγώνα, αλλά και την αυτοθυσία, που έδειξαν σε κάθε μπάλα. Όταν θα έχουμε αυτό ως ομάδα, τα αποτελέσματά μας θα είναι πάντα θετικά.

Υπάρχουν πάντα προβλήματα απουσιών. Αυτό, όμως, είναι μέρος της δουλειάς μας. Ποτέ δεν θα πάνε όλα πρύμα. Είμαστε στην ΑΕΚ και είμαστε αναγκασμένοι να προετοιμάζουμε την ομάδα για κάθε είδους ατυχία, έως ένα βαθμό βέβαια.

Τώρα, θεωρώ, ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, που επανέρχονται οι τραυματίες, και θέλουμε να είμαστε υγιείς για να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα και να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο.

Το κίνητρο στην ομάδα, που βρισκόμαστε, δεν είναι ποτέ ο αντίπαλος. Το κίνητρο είναι ο εαυτός μας. Είτε αυτό αφορά στους προπονητές, είτε αυτό αφορά στους παίκτες. Θέλουμε η ομάδα να πρωταγωνιστεί, να κερδίζει όλα τα ματς. Ειδικά εφέτος πρέπει να κερδίζουμε όλα τα ματς. Αυτό και μόνο είναι κίνητρο».