«Αμερικανάκι με… ΑΕΚτζήδικη ψυχή»

«Έφυγε» χθες από τη ζωή ο Πιτ (Λουκάς) Κόντος, ένας εκ των ομογενών αθλητών από ΗΠΑ, που άφησαν αποτύπωμα στην ΑΕΚ, κατά τη Δεκαετία του ’70.

Ο Νίκος Τσοσκούνογλου (στη βασική φωτό, δεύτερος καθιστός από δεξιά, με τη φανέλα της ΑΕΚ και ως προπονητής στην ένθετη), με τον οποίο ο εκλιπών «έκανε μαζί δωμάτιο», κατά την αθλητική έκφραση, «αποχαιρέτισε» μέσω του aekbc.gr, τον πρώην συμπαίκτη του, και παράλληλα «ακτινογράφησε», με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, το αγωνιστικό στίγμα του.

Ο πρώην διεθνής άσος της ΑΕΚ και προπονητής δήλωσε εμφανώς συγκινημένος για το χαμό του Ελληνοαμερικανού συμπαίκτη του: «Προφανώς αισθάνθηκα ένα μούδιασμα στο θλιβερό άκουσμα της είδησης. Το έμαθα από γνωστούς μου στον ιστορικό Σπόρτιγκ, όπου επίσης αγωνίστηκε, όταν έφυγε από μας. Διατηρούσε επαφή μαζί τους.

Ήταν ένα παλικάρι ο Πιτ. Αγωνιζόταν πάντα με πάθος. Σκληρός παίκτης. Θα έλεγα, ότι ο Πιτ ήταν Αμερικανάκι με… ΑΕΚτζήδικη ψυχή. Ταίριαζε απόλυτα στην κουλτούρα και στη δυναμική του Σωματείου μας. Μέναμε μαζί δωμάτιο στις αποστολές. Ήμασταν και συμπαίκτες και φίλοι. Καλό Ταξίδι, φίλε μου…»