ΑΕΚ και Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Οι κοινωνικές δράσεις με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο συνιστούν κορωνίδα των δραστηριοτήτων της ΑΕΚ BC από το 2015 έως και σήμερα.

Η ΑΕΚ ΒC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι έπειτα από συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (05/11) στα Γραφεία της εταιρίας στο Νέο Ηράκλειο, θα συνεργαστεί με το «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλλινοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν το επόμενο διάστημα το εύρος των δράσεων και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, η οποία θα είναι πρωτοφανής για τα αθλητικά ελληνικά χρονικά.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ο Διευθυντής του «Κέντρου», Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης και η συνεργάτις του φορέα, κα Έλλη Κούβαρη κοινωνική λειτουργός.

Το «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος που ιδρύθηκε με αυτή τη νομική μορφή το 2012, δραστηριοποιείται, ωστόσο, από τη δεκαετία του 1970 στον χώρο της παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών αρχικά σε Έλληνες παλιννοστούντες από γερμανόφωνες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, επεκτείνοντας από το 1990 τη δράση του σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες. Το Κέντρο διαθέτει πλούσια εμπειρία και μακρόχρονη προσφορά στο χώρο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεργάζεται με έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες και έχει υλοποιήσει πλήθος σχετικών προγραμμάτων. (για περισσότερα www.kspm-erp.com)